Hva slags olje? Det er viktig å velge en olje til wok som er smaksnøytral, og et høyt rykepunkt. Det betyr at oljen kan bli veldig varm før det starter å ryke. Solsikkeolje, rapsolje av god kvalitet elle r peanøttolje anbefales. NB: Sesamolje bør ikke benyttes som stekeolje, fordi den lett brenner seg. Det er en fantastisk olje å tilsette like før servering av en wok, eller som smaksetter til salater, ris og nudler. Pass på å ikke bruke for mye, sesamolje har en veldig intens smak!
3ss | Vegetabilsk olje | |
600g | kyllingfilet, strimlet (ca 1,5 x 1,5 cm terninger | |
1stk | broccoli, grovkuttet | |
1stk | squash, kuttet i terninger | |
2stk | hvitløksfedd, hakket | |
1glass | Blue Dragon Teriyaki cooking sauce | |
250g | Blue Dragon Eggnudler |
1. Brun kylling i noen minutter. Tilsett broccolien og brune et minutt til.
2. Tilsett sausen, la det småkoke i 15 minutter
3. Tilbered nudler som anvist på pakken.
4. Stek squash og hvitløk i olje på relativt høyvarme noen minutter. Mikses med kokte nudlene.
5. Server teriyakiretten med nuddelmiksen