Om retten skal brukes som snacks, lag mindre fiskekaker!
50g | Koriander, frisk, finhakket | |
3fedd | Hvitløk, finhakket | |
1ss | Blue Dragon Fish sauce | |
1glass | Blue Dragon Red Curry Paste | |
1kg | Torskefilet | |
2stk | Egg | |
2ts | Honning | |
50g | Grønne bønner, finhakket | |
Blue Dragon Chilli Dipsaus | ||
1ss | Vegetabilsk olje | |
Frisk, grønn salat | ||
1 stk | Lime i båter |
1. Rør sammen finhakket koriander, hvitløk og fiskesaus. Varm en stekepanne på medium varme, tilsett olje. Ha i Red Curry paste, koriander, hvitløk og fiskesaus. La småkoke i 4-5 minutter, ta av platen og la stå til avkjøl en stund.
2. Torskefileten hakkes opp og has i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med egg og honning. Tilsett curry-miksen, kjør i et par minutter til glatt og litt klebende. Ha over i en stor bolle, tilsett grønne bønner og bland godt.
3. Del deigen i 20 like store, runde boller, og tryk dem flate til ca 1 cm tykkelse. La stå kjølig i 30 minutter for at de skal få "satt seg".
4. Stek fiskekakene på medium varme i stekepanne, i litt olje. De skal bli gylne, og gjennomstekt. Serveres umiddelbart, med Sweet Chilisaus ved siden av, litt frisk grønn salat, og litt skviset limesaft over.